Over het KMI

Werken bij het KMI

Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) is een begrip in België. Iedereen kent het KMI van de weersverwachtingen, maar het instituut doet veel meer. Het KMI is hét nationale data-, onderzoeks- en kenniscentrum voor weer en klimaat. Het KMI richt zich als federaal kennisinstituut op gebied van weer en klimaat volledig op zijn publieke taken. Daartoe horen het opstellen van algemene weersverwachtingen en waarschuwingen voor gevaarlijke weersomstandigheden, de monitoring van het klimaat, het inwinnen, controleren en archiveren van meteorologische en geofysische data, het beheren van de hiervoor vereiste infrastructuur, modelontwikkeling en wetenschappelijk onderzoek.

Het KMI is vierentwintig uur per dag actief en combineert infrastructuur, techniek, wetenschap en dienstverlening. De producten en diensten van het KMI beantwoorden aan hoge kwaliteitsnormen.

Het KMI hecht meer belang aan de competenties en werft aan zonder enige vorm van discriminatie.

Solliciteren voor een wetenschappelijke functie

Indien u wenst te solliciteren voor een wetenschappelijke vacature, gelieve de onderstaande template hiervoor te gebruiken.

Solliciteren voor een niet-wetenschappelijke functie

Indien u wenst te solliciteren voor een niet-wetenschappelijke vacature, gelieve het beschreven proces in de vacature te volgen.

Een stage bij het KMI

Bent u een bachelor of master student en wenst u een actieve stage uit te oefenen bij het KMI, gelieve dan het onderstaande formulier in te vullen en te verzenden naar humanres[at]meteo.be. Met actieve stages, worden er stages bedoeld die gaan over een specifiek werkdomein en waar de stagiairs effectief een prestatie dient te verrichten. Wij aanvaarden geen stagiairs voor kijkstages.

Opgelet:

Wij kunnen u geen stageplaats garanderen. Van zodra u het formulier vervolledigd en verstuurd heeft naar humanres[at]meteo.be, zenden wij dit uit naar betrokken dienst(en). Indien deze dienst(en) u kunnen ontvangen in de gewenste periode en thematiek, dan zullen deze u rechtstreeks contacteren.

Er zal enkel rekening gehouden worden met compleet ingevulde documenten. Bovendien dient u de stageaanvraag minsten 2 maanden voor de gewenste aanvangdatum in te dienen.

Een gewoon CV en motivatiebrief tellen niet als sollicitatie voor een stage en zullen niet in behandeling genomen worden.

Cookies opgeslagen