Weer

Weer voor de komende dagen

Laatste update: 21/07 22.00 u.

Algemene luchtgesteldheid

Een koufront trekt vannacht over ons land onder verzwakte vorm.

Maandag beïnvloedt een mobiele hoogtewig gunstig ons weer. Een nieuwe depressiekern verschuift naar de Britse Eilanden en een regenzone die hieraan verbonden is trekt in de nacht van maandag op dinsdag over ons land.

Vannacht

Vannacht wordt het opnieuw droog in het westen en het centrale deel van het land met soms brede opklaringen. In het oosten blijft het vrij bewolkt met nog een kleine kans op buien. Op sommige plaatsen vormen er zich lage wolkenvelden, vooral in Hoog België. De minima liggen tussen 13 en 16 graden. De wind zwakt af en draait naar het westen tot zuidwesten.

Maandag

Maandag wisselen bewolkte perioden en opklaringen elkaar af. In het westen van het land wordt het echter bewolkter in de namiddag. In de meeste streken blijft het droog maar in de voormiddag is een enkel buitje in het oosten van het land niet uitgesloten. Het wordt minder warm met maxima van 20 of 21 graden in de Hoge Ardennen en vlak aan zee tot 23 of 24 graden in de meeste streken. De wind wordt matig uit het westen tot zuidwesten.In de nacht van maandag op dinsdag neemt de bewolking toe vanaf de kust, gevolgd door wat regen in het westen en het centrum tijdens de tweede helft van de nacht. De minima schommelen tussen 13 graden in de Hoge Ardennen en 17 of 18 graden in Vlaanderen. De wind is eerst zwak, later matig uit het zuiden tot zuidwesten.

Dinsdag

Dinsdag trekt een regenzone van west naar oost door het land. In de namiddag wordt de regen gevolgd door buien in Vlaanderen terwijl het boven het centraal deel van Wallonië droog wordt. Bezuiden Samber en Maas is het eerst droog met nog wat zon maar in de namiddag wordt het er bewolkt en valt er ook daar regen. De maxima schommelen tussen 17 of 18 graden in de Ardennen en 21 of 22 graden elders bij een matige en aan zee soms vrij krachtige westzuidwestenwind.

Woensdag

Woensdag zorgt een wig van hogedruk voor droog en vrij zonnig weer. Vooral in het zuiden van het land kan er evenwel eerst nog ochtendgrijs voor komen en ook later hangen er meer wolken dan elders in het land. De maxima schommelen tussen 19 en 24 graden bij een zwak wind uit veranderlijke of noordwestelijke richtingen. 

Donderdag

Donderdag is het vaak zonnig met evenwel ook hoge en soms wat middelhoge wolkenvelden. Op het einde van de dag neemt de bewolking toe in het westen. Het blijft wederom droog en de maxima liggen tussen 20 en 26 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest.

Vrijdag

Vrijdag hangen er vrij veel hoge en middelhoge wolken en kan er vooral in het westen wat regen of (onweers)buien vallen. Elders blijft het waarschijnlijk droog. De aangevoerde lucht wordt nog wat warmer en op veel plaatsen kan 25 graden bereikt worden. De wind blijft nog steeds licht waaien.

Zaterdag

Zaterdag trekt een storing langzaam ons land van west naar oost. De maximumtemperaturen zullen variëren tussen 20 graden in het westen en 24 graden in het oosten.

Zondag

Zondag verloopt vrij zonnig en waarschijnlijk droog bij zo'n 23 graden in het centrum.

Verwachtingen 14 dagen

Evolutie naar een vrij stabiel weerbeeld met vaak droge dagen en regelmatig zon. Maxima in het centrum rond 25 à 26 graden.

Cookies opgeslagen