Contact

Routebeschrijving

Met het openbaar vervoer

Ringlaan, 3 - 1180 Brussel

via de MIVB (alle openbaar vervoer Brusselse regio)

via de NMBS (Nationaal - alle openbaar vervoer)

Vanaf het station Brussel-Zuid

In het station neemt u tram 4 richting Stalle. Na +/- 15 minuten dient u af te stappen aan halte "Helden/Héros". Daar neemt u bus 43 richting "Sterrenwacht/Observatoire". De bushalte bevindt zich aan de zuidkant van dit plein. Deze lijn heeft het KMI als eindhalte.

Vanaf het station Brussel-Centraal

Als u bent uitgestapt in Brussel-Centraal, kan u vlakbij bus 71 richting "Delta" nemen.
Vervolgens afstappen aan de halte "Flagey"; daar neemt u bus 60 "Ukkel-Kalevoet". Afstappen aan de halte "Sterrenwacht/Observatoire". Wij raden echter aan om de route via het Zuidstation te nemen.

Met de trein tot aan het KMI

Uw aankomststation is St. Job. Van hieruit is het mogelijk naar het KMI te wandelen.
U vertrekt aan de brug die over de spoorweg loopt. Dit is de J.P Carsoel-laan, waar ook een tramlijn ligt. U volgt deze naar boven, weg van het centrum van St.Job. (Ten zuiden van de spoorweg zie je het centrum met de kerk van St. Job). U volgt deze laan dus in noordelijke richting. Na een vierhonderdtal meter draait de J.P Carsoel-laan (en de tramlijn) naar links. Hier gaat u rechtdoor en neemt u de Mercuriuslaan. Deze komt uit op de Ringlaan. Binnen het domein dat u van hieruit ziet, is het KMI gelegen. Om tot de hoofdingang te komen, wandelt u rechtdoor en houdt u het domein aan uw rechterkant. De wandeling duurt een tiental minuten.

Cookies opgeslagen